VOKALISTI -monimuotokoulutus

VALMENTAUDU LAULAJAKSI!

Valmennus kestää yhteensä noin 6 kk ja sisältää viisi viikonlopun (pe-su) mittaista lähijaksoa Kauhajoen opistossa sekä ohjattua etätyöskentelyä lähijaksojen välissä. Monimuoto-opinnot soveltuvat erinomaisesti niille, jotka toimivat jo työelämässä tai muutoin eivät voi osallistua perinteiseen kokopäivätoimiseen opetukseen.

Vokalisti -monimuotokoulutus on suunnattu kaikille, jotka haluavat kehittää itseään kokonaisvaltaisena  laulajana. Koulutuksen aikana on mahdollisuus opiskella monipuolisesti laulutekniikkaa, laulun tulkinta- ja esiintymistaitoa ja laulajan työn eri osa-alueiden hallintaa. Koulutuksen tavoitteena on antaa oppia keskeisimmistä vokalistin eri tilanteissa tarvitsemista tekniikoista, taidoista ja tiedoista, löytää jokaisen laulajan oma persoonallinen ilmaisutyyli ja saada rohkeutta esiintymiseen laulajana.

Opintojen sisältö

 • Kokonaisvaltainen äänenkäytön tekniikka (CVT)
 • Laulajaidentiteetin vahvistaminen: oman laulutyylin löytäminen ja oman laulajan suunnitelman tekeminen
 • Tulkinta ja esiintymistaito, live-esiintymiset
 • Laulajan studiotyöskentelyn perusteet
 • Soolo, tausta- ja ensemble laulaminen
 • Tyylilaji workshop
 • Improvisointi ja muuntelu
 • Laulajan perustietous

Laulamisen tekniikkaan koulutuksen aikana pureudutaan Complete Vocal Techniquen (CVT) – suomeksi kokonaisvaltaisen äänenkäytön tekniikan - kautta. CVT perustuu ihmisen anatomiaan ja fysiologiaan, pyrkii olemaan konkreettista ja tehokasta käytännössä ja uskoo, että kaikki voivat oppia laulamaan. Tekniikan nimi ”kokonaisvaltainen” tulee siitä, että tekniikka kattaa kaikki äänet, jotka ihmisääni voi tuottaa. Kaikki äänet voidaan tuottaa terveellä tavalla. Tekniikan avulla saat työkaluja eri lauluäänen harjoittamiseen eri tyyleillä (esim. klassinen, iskelmä, pop/jazz, rock, soul, musikaalit, death metal jne.). Kun opit tekniikan, voit tuottaa kaikki äänet terveellisesti, ääntä rasittamatta ja erotella äänen eri elementit toisistaan – näin voit muokata äänestäsi juuri sellaisen kuin haluat.

Laulamisen tulkintaan ja esiintymistaitoon kurssilla perehdytään sekä CVT:n tulkintametodilla että laulajille muokatuilla näyttelijäntyön työkaluilla. Tavoitteena on löytää oma esiintymistyyli, selättää esiintymisjännitys ja löytää oma tapa olla laulujen takana uskottavasti. Oman laulajaidentiteetin etsintä ja vahvistaminen kulkee koko koulutuksen läpi punaisena lankana. Tavoitteena on löytää mikä on ainutlaatuista ja erityislaatuista juuri sinulle. Kurssin aikana kartoitamme jokaisen laulajan omia tavoitteita laulajana ja teemme suunnitelman miten sitä kohti pääsee.

Kurssin musiikillisena sisältönä tutustumme eri tyylilajien laulamiseen. Tutkimme millaista äänenkäyttöä ja fraseerausta (tekstin rytminen istuvuus) eri tyyleissä käytetään ja testaamme niitä käytännön harjoitteiden avulla. Improvisoinnin ja muuntelun kautta etsimme omaa luovaa tapaa lähestyä kappaleita. Lisäksi testaamme laulajan eri rooleja: soololaulajasta taustalaulajaan ja ensemble laulajaan. Näin saamme kosketuksen myös moniäänisen laulamisen maailmaan. Tavoitteena on myös katsahtaa laulajan kannalta oleellisiin musiikillisiin teorian ilmiöihin, jotka auttavat laulajan kommunikaatiota kanssamuusikoiden kanssa ja helpottavat monesti laulajan arkea. Laulajan nykypäivän työnkuvaan Suomessa tutustumme työelämän eri ilmiöihin tutustumalla.  

Kurssin aikana tutustumme myös livelaulamisen ja studiolaulamisen eroihin ja harjoittelemme molempia tilanteita käytännössä. Kurssi sisältää kaksi harjoituskonserttia (piano ja yhtyekonsertit), missä laulajalla on mahdillista hioa laulu- ja esiintymistaitojaan livenä. Studiotyöskentelyssä tutustumme laulajan studiotyöhön oppituntimaisesti.

Kurssiviikonloppujen välillä opiskelija saa harjoiteltavia tehtäviä, jotka tukevat oppimisprosessia. Kurssin ryhmälaulutuntien materiaalin kukin laulaja saa ohjeistuksen mukaan valita itse sekä työstää juuri sitä tyyliä ja tekniikkaa mitä itse haluaa. Kurssin päätyttyä laulajalla tulisi olla tuhti paketti äänenkäytön eri tekniikoista ja laulajan työn eri osa-alueista.

Kurssin pääkouluttajan toimii valtuutettu CVT opettaja, Muusikko AMK Satumaa Veikkola vierailevien asiantuntijoiden kera.

  Esimerkki koulutusviikonlopun aikataulusta (18 oph)

  Perjantai (4x45 min), 17.00- 20.15
  Lauantai (8x45 min), 10.00-16.30
  Sunnuntai (8x45 min), 10.00-15.00

  Vokalistikoulutuksen lähiopetusjaksot:

  1. seminaari: 1.-2.12.2017
  2. seminaari: 19.-21.1.2018
  3. seminaari: 16.-18.2.2018
  4. seminaari: 13.-15.4.2018
  5. seminaari: 8.-10.6.2018

  Hinta:

  5 lähiopetusviikonloppua (15 opetuspäivää) sekä ohjattu etätyöskentely/valmennus 6 kk yht. 1498 € (sis. opetus ja kurssimateriaalit).    

  Majoitus 2 yötä+la illan sauna 50 euroa.         

  Ruokapaketti 1: 50 € (sis. pe+la iltapalat, la+su aamupalat, la+su lounaat, la kahvi sekä la päivällinen)    

  Ruokapaketti 2: 30 € (pe iltapala, la+su lounaat ja la kahvi)

  Kurssimaksu suoritetaan kuudessa erässä siten, että ensimmäinen erä tulee olla maksettuna ennen koulutuksen aloittamista nk. varausmaksuna. Opiskelun keskeyttämisen takia kurssimaksuja ei palauteta muuta kuin lääkärintodistuksella.

  Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Koulutussihteeri 0400-536 916, opiston toimisto 020 765 9230, kurssit(at)keo.fi Ilmoittaudu mukaan viimeistään kahta viikkoa ennen koulutuksen alkua. Koulustuspaikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Paikkoja on rajoitetusti.  

  Ilmoittaudu tästä koulutukseen

   

  - oikeudet muutoksiin pidätetään -

   

   

  Kurssiluokittelu: PITKÄT KURSSIT