HYVINVOINTIVALMENTAJA

Liikunta- ja hyvinvointikoulutuksessa valittavissa myös Hyvinvointivalmentajan koulutus!

Koulutus on ensisijaisesti suunnattu täydennyskoulutukseksi hierojan- tai personal trainer -tutkinnon suorittaneille, mutta muukin pohjakoulutus alalle on hyväksi luettavaa. 

Seuraava koulutus
alkaa ja päättyy:
7.1.2020 – 22.5.2020

Liikunta- ja hyvinvointialan moniosaaja ja hyvinvointivalmentaja

Onko liikunta ja fyysinen kunto sinulle tärkeää? Arvostatko terveyttä? Tuletko toimeen
erilaisten ihmisten kanssa?

Tule opiskelemaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja – ohjauksen  monipuoliseksi osaajaksi. Koulutus antaa kattavat valmiudet erilaisten liikuntaryhmien ohjaamiseen sekä hyvinvointipalvelujen tuottamiseen. Koulutuksesta on myös hyötyä liikunta-, sosiaali-ja terveysalan sekä kasvatusalan opintoihin.

Tavoite
Koulutuksen tarkoituksena on antaa laajasti tietoa, sekä valmennuksellisia ja toimivia välineitä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, sen johtamiseen ja valmentamiseen.
Ravitsemuksen osalta koulutus sisältää kattavaa ja ajantasaista asiantuntijuutta painonhallintakeinoihin ja tietoisuutta oikeista ravitsemussuosituksista.
Opintovuosi sisältää myös auktorisoidun Personal Trainerin pätevyyden (APT) ja kuntosaliohjaajan taidot.

Opintosisällöt

PT-opinnot, kts PT-osio

Lisäksi Hyvinvointi- ja moniosaajakoulutus sisältää seuraavat kurssisisällöt:
Ryhmänohjaustunnit
Ohjausta koko ryhmälle opintoihin liittyen.

Liikuntaopinnot:

Liikunnan didaktiikka ja ohjaaminen
Perehdyt liikunnan opetusoppiin, ohjaamiseen ja erilaisiin opetustyyleihin. Opit hyödyntämään liikunnan ohjauksen osa-alueita ja perehdyt vuorovaikutustaitojen ja eriyttämisen vaikutuksiin teoriassa ja käytännössä.

Ryhmäliikunnan ohjaus
Tutustut eri ryhmäliikunnan muotoihin, välineisiin ja ryhmäliikunnan ohjaamiseen. Ryhmäliikuntalajeista tutustut moneen muotoon dynaamisesta kahvakuulasta aerobiseen steppiin. Opintojakso sisältää myös ryhmän ohjausharjoittelua.

Kävelykunnosta juoksukuntoon
Tutustut aerobisen liikunnan muotoihin ja kestävyyskunnon kehittämisen periaatteisiin.

Terveyskunnon kartoitus ja suorituskyvyn mittaaminen
Perehdyt kuntotestauksen teoriaan ja testaustoimintaan. Kurssilla tutustutaan lihaskuntoa, liikehallintaa ja liikkuvuutta sekä aerobista kestävyyttä ja kehonkoostumusta mittaaviin testistöihin.

Kuntosaliohjaus
Tutustut toiminnalliseen anatomiaan, lihaskuntoharjoitteluun ja sen ohjaukseen. Perehdyt lihaskunto-ohjelman suunnitteluun ja sen perusteisiin.

Palloilulajit
Tutustut eri palloilulajeihin, viitepeleihin ja niiden ohjaamiseen.

Hiihdon ja laskettelun ohjaus
Syvennät omia hiihdon- ja laskettelun tekniikoita. Opit hyödyntämään talviolosuhteita esim. avantouinti ja lumikenkäily kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi turvallisuustekijät huomioiden.

Vesiliikunta
Vahvistat uintitekniikoitasi ja kokeilet yleisimpiä vesitreenimuotoja

Luonto-ja elämysliikunta
Tutustut seikkailuliikunnan muotoihin sekä luonnossa ja vesilläliikumisen elementteihin

Lasten ja nuorten liikunnan ohjaus
Perehdyt lasten ja nuorten fyysisen aktiivisuuden suosituksiin, motorisen taidon kehittymiseen, terveyskunnon testaamiseen ja liikunnan lisäämisen ja aktivoinnin mahdollisuuksiin.

Soveltavan liikunnan ohjaus
Tutustut ikääntymiseen liittyviin fysiologisiin muutoksiin ja ikääntyvän väestön yleisimpiin sairauksiin. Opit huomioimaan edellä mainitut osatekijät senioreiden terveysliikuntamuodoissa sekä liikunnallisen elämäntavan ja terveyden jatkamisessa/edistämisessä.

Kehon ja mielen huolto

Tutustut erilaisiin kehonhuoltotekniikoihin ja menetelmiin, joilla tuetaan mielen ja kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia. Perehdyt stressin mekanismiin sekä rentoutusmenetelmien ja mielenhallinnan tekniikoihin.

Ravitsemus

Perehdyt riittävästi teoriapohjaiseen tietoon voidaksesi soveltaa tietoja käytännön ravitsemusohjauksissa ja tukemaan oikeita ravintotottumuksia ja –valintoja.

Liikunnan ja terveyden psykososiaaliset elementit

Opit elämäntapoihin liittyvät riskitekijät ja niitä hoitavat asiantuntijatahot. Opit huomioimaan terveys- ja liikuntatottumuksiin vaikuttavat merkitykset ja seikat.

Yritystalous

Tutustut yrityksen perustamiseen ja yrittäjänä toimimisen perusteisiin ja peruskäsitteistöön.

Opintomaksut ja muut kustannukset

Tietoa opintomaksuista, opintotuesta, opintorahasta ja asumistuesta löydät tästä linkistä.

Hakeminen:

Voit hakea opiskelemaan hakulomakkeella jonka voit myös tulostaa tästä, tai tilata opistolta (puh. 020 765 9230). Linjan esitteitä voit tilata tästä

Hyvinvointivalmentajan koulutusta koskevissa asiakysymyksissä auttaa linjanjohtaja
Rolf Lähteenmäki
Sähköposti: rolf.lahteenmaki(at)keo.fi
Puhelin: 0400-569 100